Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

Reading Time: 3 minutes

The entries with all correct answers for the last week quiz are from Debaditya Dutta, Shubham Jha, Mukti Swaroop Pradhan, Sanat Sarangi, Ronisha Das, Basanta Manjari Dash, Deeptimoyee Patra, Rajashree Tripathy and Sanket Kumar
Tripathy.

The Lucky Winner of last Edition of “Sunday Quiz” is Basanta Manjari ଦାଶ. Congratulations to you. Kindly share your Bank account details to [email protected]

If you are regularly following OdishaBytes, you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by May 10, 11pm to [email protected]
One Lucky winner among all correct answers will get Rs.500 cash prize.All the best.
#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Cyclone Fani had the land fall near which sanctuary in Puri?

 

2.BCCI has recommended which Indian woman cricketer for Arjuna Award?

 

3.Who are the three male cricketers of Indian cricket team are nominated by BCCI for Arjuna Award?

 

4.Which decision is taken by the Union ministry of corporate affairs to give an upthrust to Fani relief by corporates to Odisha State Disaster Management Authority (OSDMA) ?

 

5.Who from Odisha urged Prime Minister Narendra Modi to declare Cyclone Fani a national disaster?

 

6.Who owns the video and music streaming service, Wynk Tube?

 

7.Which National Award Winning Dancer’s autobiography is ‘My Journey, A Tale of Two Births’?As a tribute to her guru, she has written his biography ‘The Making of a Guru‘,
which has also been translated into Odia.

 

8.Bugatti graced the Geneva Motor Show by unveiling the world’s most expensive car – the La Voiture Noire.Which famous sports person purchased it at 132 Crore?

 

9. Which popular youtuber Raised Donation For Fani-Hit Odisha through Live Streaming & was in news,Give us his name & his youtube channel name ?

 

10.Who has launched a unique initiative to provide cooked food through free kitchen for the cyclone Fani victims in Puri?What is the name of this initiative?

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ansswers of the Last Edition:-

1.Bhubaneswar airport has joined eight other major airports operated by Airports Authority of India (AAI)
Kolkata, Chennai, Ahmedabad, Goa, Jaipur, Lucknow, Guwahati and Trivendrum after achieving a milestone during 2018-19 fiscal?

Ans: 4 million annual traffic

2.In a “India Protection Quotient Survey” by private insurer Max Life,Which city has taken the pole position in a pan-India ranking in terms of insurance ownership?

Ans:Bhubaneswar

3.Which historic move by Indian Army is making news recently,the declaration of the same was done by Raksha Mantri already in Jan,2019?

Ans:The Indian Army issued an advertisement to induct women as soldiers on general duty

4.Which Odisha all-rounder has been selected to play in this year’s BCCI Women’s T20 Challenge as part of the Velocity team under the captaincy of Mithali Raj?

Ans:Sushree Dibyadarshini

5.Which Odisha sprinter won a bronze medal in women’s 200m event on the fourth and final day of the 23rd Asian Athletics Championships?

Ans:Dutee Chand

6.The Election Commission Brand Ambassador for Odisha is into a controversy recently?Why?

Ans:Ace sprinter and Election Commission’s brand ambassador Dutee Chand has landed in trouble after she appeared to support BJD leader Achyuta Samanta, who is contesting the Lok Sabha polls
from Kandhamal, on her Facebook page.A complaint has been lodged against her at the Odisha Chief Electoral Office (CEO) on charges of violation of the model code of conduct.

7.Who is crowned as the new Miss Odisha and will represent the state at the Fbb Colors Femina Miss India 2019 pageant in Mumbai in June?

Ans:Sheetal Sahu

8.Who won the gold medal in the women’s 800m race at the Asian Athletics Championships held in Doha?

Ans:India’s Gomathi Marimuthu

9.Which Tata Steel subsidiary is shifting of the company’s registered office from Odisha’s Keonjhar to Bengal and changing its name to Tata Steel Long Products?

Ans:Tata Steel subsidiary Tata Sponge Iron said its board has approved shifting of the company’s registered office from Odisha’s Keonjhar to Bengal and changing its name to Tata Steel Long Products.

10.Which landmark ruling came on a plea by Arun Kumar and Srija —a couple from Tuticorin — who wished to get their marriage registered by the state?Justice G.R. Swaminathan
of Madras High Court had given this judgement.

Ans:Transgender Can Be ‘Bride’ Under Hindu Marriage Act: Madras HC

Comments

comments