Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

The all correct answer entries of the last week are from Mukti Swaroop Pradhan,Shubham Jha,Sayed Afif,Afshan Khan.

The Lucky Winner of last Edition of “Sunday Quiz” is Afshan Khan .Congratulations to you.Kindly share your Bank account details at [email protected]

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 14th June,11pm at [email protected]
One Lucky winner among all correct answers will get Rs.500 cash prize.All the best.
#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Who created a stir by wearing wicket-keeping gloves bearing the insignia of the Indian Army during India’s World Cup match against South Africa?

 

2.Which state is going to have five deputy chief ministers?

 

3.Who is the First Indian batsman to score a century in the current Worldcup Cricket 2019?

 

4.He is again making news after successfully running the campaign of “Jagananna’s Navratnaku-2019” for YSR Congress,now going to be hired by Mamata Didi’s All India Trunamula Congerss?
Who(Political Strategist)am I talking about whose organisation is known as the Indian Political Action Committee (I-PAC)?

 

5.Which action was taken by the Reserve Bank of India in order to boost digital transactions and asked banks to pass on the benefits to customers?

 

6.Who from odisha is there among the 13 people On Board missing from thge IAF’s AN-32 Aircraft?

7. In a first,Indian Railways have introduced in board wellness services  in Which Odisha bound train along with few other trains across India?

8. Who will head Wipro after Azim Premji?

 

9.Who will continue as the Vice Chairman of Niti Aayog?

10.Who is the newly selected Deputy Speaker of Odisha?

 

 

Last Edition Answers:-
———————-

1.Who is the newly elected Speaker of the 16th Odisha Legislative Assembly?

Ans:Surya Narayan Patro

2.Which First time MP from Odisha is inducted as part of Narendra Modi’s ministry?

Ans: Pratap Chandra Sarangi

3.Which new ministry is introduced during portfolio allocation by the PM as promised during his election campaign?

Ans:Jal Shakti

4.Who is the first full time woman finance minister of India?

Ans: Nirmala Sitharaman

5.Who from West Indies team created history by winning the Man of the Match award on his World Cup debut during the on going 2019 world cup cricket?

Ans:Oshane Thomas

6.Which former diplomat is the current Minister of External Affairs in the Government of India?

Ans:Subrahmanyam Jaishankar

7.Who is the current Minister of Youth Affairs and Sports?

Ans:Kiren Rijiju

8.Which state’s newly elected CM Introduced Five-Day Week For Govt Employees?

Ans:Sikkim

9.who dislodged India last week as the World’s fastest growing economy?

Ans:China

10.Who is the the first spinner to bowl the first over in the tournament of World cup cricket till date?

Ans:Imran Tahir

Comments

comments