Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

Reading Time: 3 minutes

There are no all correct answer entry for the Last Edition.

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.
There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.
All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking,Law(CLAT),IAS,OAS,other MBA examinations,this practice will help you a lot to do
well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 11th Oct,2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which nation has finally allowed foreign men & women to stay together in hotels?

2.Which case did Pakistan lost in UK court involving an amount of 35Mn pounds?

3.Which Odisha government’s SPV (Special Purpose Vehicle) runs Mo Bus & Mo Cycle services in the twin city Bhubaneswar,Cuttack & Khordha?

4.Who became the youngest ever cricketer to take a hat-trick in T20Is?

5.Who joined an elite list of Indian cricketers,including Vijay Hazare (1),Sunil Gavaskar (3),Rahul Dravid (2),Virat Kohli (1) and Ajinkya Rahane (1)
in the club of Indian cricketers with hundreds in each innings of a Test match recently?

6.Who from the Thackeray family for the first time is getting into the electoral politics in Maharashtra?

7.What was the end result of first-ever NBA match in India?

8.Which female cricketer created history by becoming the only player from the country to feature in 100 T20 international matches?

9.Which Family associated with the PMC Bank scam was prosecuted by ED?

10.Which is the country’s first “private” train run by its subsidiary IRCTC, on the Lucknow-New Delhi route launched on 4th Oct,2-19?
In a first, passengers will be paid for any delay on an hourly basis. Also, Rs 25 lakh free insurance will be provided for each and every passenger.

 

Last Edition Answers:
———————

1.Which odia Judo player won Bronze in Commonwealth Judo Championship in 46KG Pre Cadet category?
Ans:Nitya Majhi

2.Which Co-operative Bank has been put under restrictions by the Reserve Bank of India for refusing to recognise its bad loan situation?
Ans:PMC Bank(Punjab Maharashtra Cooperative Bank)

3.The Centre has instituted the highest civilian award for contribution to India’s Unity & Integrity.Which award is this?Identify.
Ans:Sardar Patel National Unity Award,Winner to be announced on National Unity Day-Birth Anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel

4.Who is announced as the reputed Dadasaheb Phalke award winner?
Ans:Amitabh Bachchan

5. In May 2019,she was featured on the cover of Time magazine, which named her a “next generation leader” and noted that many see her as a role model.
She and the school strike movement were also featured in a 30-minute Vice documentary titled Make the World Greta Again.Who is she?
Ans:Greta Thunberg

6.Which Spice company from India is putting up a spice & food processing unit in Kandhamal district of odisha?
Ans:MDH(Mahashian Di Hatti)

7.Who has received ‘Global Goalkeeper Award’ for ‘Swachh Bharat’ campaign?
Ans:Narendra Modi

8.Recently, Bansuri Swaraj visited Salve and handed him his fee of Re 1.What is the fee all about?
Ans:Senior lawyer Harish Salve, who represented India at the International Court of Justice (ICJ) in the Kulbhushan Jadhav case, finally received his fee.
Late External Affairs Minister Sushma Swaraj told Salve that this will be his fee for this case in the past.

9.Who is named as Afghanistan’s new Head Coach?
Ans:Lance Klusener

10.In a major boost to Indian navy’s offensive capability, the second Scorpene submarine joined Navy fleet?Name the submarine?
Ans:INS Khanderi

Comments

comments