Sunday Quiz With Manas Nayak

0
Reading Time: 3 minutes

The all Correct answer entries of the last week are from Harshit Gupta, Rashmita Priyadarshini, Manoj Hota, Savvy Gupta, Madhusudan Nayak.

The Lucky Winner of the last edition of “Sunday Quiz” is Harshit Gupta. Congratulations to you. Kindly share your Bank account details at [email protected]

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by 25th May,11pm at [email protected] One Lucky winner among all correct answers will get Rs.500 cash prize.All the best.
#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which place in Odisha is often referred as the Litchi village of Odisha situated near tourist place Gudguda in Sambalpur district?

2.Which Odia IAS officer was recently conferred with Sasakawa award-2019 by the United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNDRR)?

3.Who won the Junior Model International 2019, held recently in Kerala representing Odisha?

4.Which Indian Designer Dressed Up Melita Toscan For Cannes Red Carpet?

5.Odia film director Sisir Kumar Sahu’s movie is going to be screened at the Cannes Film Festival.Name the movie?

6.Which Popular digital wallet payments company has introduced a credit card in association with Citibank?

7.Who has partnered with OnePlus to shoot two posters of its popular show Sacred Games?

8.Who won the Purple Cap,Orange Cap in the recently concluded IPL 2019?

9.Who announced the acquisition of premium grocery and fresh fruits store Nature’s Basket from Godrej Industries for Rs 300 crore?

10.Rahul Bhatia and Rakesh Gangwal are the two promotors of which Indian aviation company?

Answers’s of Last Edition:-
—————————
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.Cyclone Fani had the land fall near which sanctuary in Puri?

Ans: Balukhand Sanctuary

2.BCCI has recommended which Indian woman cricketer for Arjuna Award?

Ans:Poonam Yadav

3.Who are the three male cricketers of Indian cricket team are nominated by BCCI for Arjuna Award?

Ans: Mohammad Shami,Ravindra Jadeja,Jasprit Bumrah

4.Which decision is taken by the Union ministry of corporate affairs to give an upthrust to Fani relief by corporates to Odisha State Disaster Management Authority (OSDMA) ?

Ans:The Union ministry of corporate affairs has allowed contributions made by corporates to the Odisha State Disaster Management Authority (OSDMA) for Cyclone Fani relief and restoration works to be covered
under coporate social responsibility (CSR) activity

5.Who from Odisha urged Prime Minister Narendra Modi to declare Cyclone Fani a national disaster?

Ans:Puri royal scion Gajapati Dibyasingh Deb has urged Prime Minister Narendra Modi to declare Cyclone Fani a national disaster.

6.Who owns the video and music streaming service, Wynk Tube?

Ans:Airtel

7.Which National Award Winning Dancer’s autobiography is ‘My Journey, A Tale of Two Births’?As a tribute to her guru, she has written his biography ‘The Making of a Guru‘,
which has also been translated into Odia.

Ans:Ileana Citaristi

8.Bugatti graced the Geneva Motor Show by unveiling the world’s most expensive car – the La Voiture Noire.Which famous sports person purchased it at 132 Crore?

Ans:Cristiano Ronaldo

9. Which popular youtuber Raised Donation For Fani-Hit Odisha through Live Streaming & was in news,Give us his name & his youtube channel name ?

Ans:YouTuber CarryMinati, also known as Ajey Nagar

10.Who has launched a unique initiative to provide cooked food through free kitchen for the cyclone Fani victims in Puri?What is the name of this initiative?

Ans:Odisha Police has launched a unique initiative to provide cooked food through KARUNA – free kitchen for the cyclone Fani victims in Puri.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.