Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

0
Reading Time: 3 minutes

There are no all correct answer entry for the Last Edition.

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.
There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.
All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking,Law(CLAT),IAS,OAS,other MBA examinations,this practice will help you a lot to do
well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 20th September,2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.When does India celebrate “Hindi Diwas”?

2.Who Celebrated 1500 days of OxygenOS by Planting Trees in collaboration with WWF India?

3.Whose son was was killed in a counterterrorism operation recently as confirmed by President Trump in the Afghanistan-Pakistan region?

4.Who defeated Bangladesh by 5 runs to Lift the Asia Cup for U-19?

5.What was stolen from an art exhibition at Britain’s Blenheim Palace, causing flooding to the Heritage Site? (This fully-functioning piece by Italian artist
Maurizio Cattelan, dubbed “America”, was once displayed at New York’s Guggenheim museum and offered on loan to US President Donald Trump.)What are we talking about?

6.Which famous Tiananmen Square ‘Tank Man’ photographer died recently?

7.Who retired after 20 years at Alibaba,sang like a rockstar at Farewell party?

8.Who is set to be Haryana’s Sports University’s first Chancellor?

9.Which state CM will donate his six months’ salary to install dustbins in 1,100 panchayats and village committees?

10.Who created a world record by scoring the most 50-plus scores in a row against a single nation in Test Cricket?

Last Edition Answers:-
_______________________

1.Who is awarded with the Sarala Puraskar for 2019?
Ans:Pradeep Dash

2.Which “Cool Gift”was given by India to UN headquarters recently for reducing carbon footprint & promote sustainable energy?
Ans:Solar Panel

3.Who is the chairman of ISRO?
Ans:K Sivan

4.The swooping curves of the emblem represent the undulations of desert dunes and the unbroken loop depicts the number eight – highlighting the eight stadiums that will host the World Cup matches – and the infinity symbol,
which reflects the interconnected nature of the event, according to tournament organisers.What are we talking about?
Ans:FIFA Unveils Emblem for World Cup 2022

5.Jasprit Bumrah became the third Indian to have a Hat-Trick in test matches.Who were the other two?
Ans:Irfan Pathan & Harbhajan Singh

6.Which Para Athelete recently won two Gold Medals in Singles & Doubles at the BWF Para-Badminton World championship?
Ans: Pramod Bhagat

7.Who is the First Odia to get an Arjuna Award?
Ans:Minati Mahapatra

8.Who took a double Hat-Trick last week against Newzealand ina T20 Match?
Ans:Lasith Malinga

9.a schoolteacher-turned-guerrilla fighter who helped topple white colonial rule in Zimbabwe only to lead the country to the brink of economic ruin has died,Identify him.
Ans:Robert Mugabe

10.Mumbai metro Rail services got recently the Make In India coaches added to its fleet.Who has manufactured them?
Ans:Bharat Earth Movers(BEML)

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.