Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

0
Reading Time: 3 minutes

There are no all correct answer entry for the Last Edition.

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking,Law(CLAT),IAS,OAS,other MBA examinations,this practice will help you a lot to do
well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 18th Oct,2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.The Enforcement Directorate (ED) has attached assets worth Rs.4025 Crore of which Odisha based company last week?

2.Virat Kohli with his double century in the second test against South Africa at Pune had broken Don Bradman’s Which record last week?

3.Which bi-lingual upcoming movie is based upon the sensational postal bomb case of Odisha having actors like Manoj Mishra,Atul Kukarni in lead roles?

4.This actor who is known for his portrayal as Robert in the movie “Andaz Apna Apna” or Kalia in “Sholay” expired last week.Name the actor referred here.

5.Who won the Nobel Peace Prize 2019 for his efforts to resolve the long-running conflict with neighbouring foe Eritrea.

6.Which Typhoon is creating a havoc currently in Japan?

7.Which proposed merger was canceled by Reserve Bank of India(RBI)?

8.Which cricketer posted the highest List-A score in Indian domestic cricket?

9.When is International Day of Girl Child is observed?

10.Who becomes the youngest entrant into the Forbes India Rich List 2019?

Last Edition Answers:-
———————-

1.Which nation has finally allowed foreign men & women to stay together?
Ans:Saudi Arabia

2.Which case did Pakistan lost in Uk court involving an amount of 35Mn pounds?
Ans:Nizam’s Fund Case

3.Which Odisha government’s SPV(Special Purpose Vehicle)runs Mo Bus & Mo Cycle services in the twin city Bhubaneswar,Cuttack & Khordha?
Ans:Capital Region Urban Transport

4.Who became the youngest ever cricketer to take a hat-trick in T20Is?
Ans:Mohammad Hasnain

5.Who joined an elite list of Indian cricketers,including Vijay Hazare (1),Sunil Gavaskar (3),Rahul Dravid (2),Virat Kohli (1) and Ajinkya Rahane (1)
in the club of Indian cricketers with hundreds in each innings of a Test match recently?
Ans:Rohit Sharma

6.Who from the Thackeray family for the first time is getting into the electoral politics in Maharashtra?
Ans:Aditya Thackeray

7.What was the end result of first-ever NBA match in India?
Ans:In the first-ever NBA match in India, Indiana Pacers registered win over Sacramento Kings by a point after the matches ended in a draw in the regulation time.

8.Which female cricketer created history by becoming the only player from the country to feature in 100 T20 international matches?
Ans:Indian T20I captain Harmanpreet Kaur

9.Which Family associated with the PMC Bank scam was prosecuted by ED?
Ans:Wadhwan family

10.Which is the country’s first “private” train run by its subsidiary IRCTC, on the Lucknow-New Delhi route launched on 4th Oct,2-19?
In a first, passengers will be paid for any delay on an hourly basis. Also, Rs 25 lakh free insurance will be provided for each and every passenger.
Ans:Tejas Express

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.