Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

0
Reading Time: 2 minutes

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking,Law(CLAT),IAS,OAS,other MBA examinations,this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 23rd Nov 2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which Techno-Entrepreneur is the contributor of the recently launched “Mo School” mobile app?

2.Who from Odisha has featured in the TIME 100 Next, a list of rising stars who are shaping the future of business,
entertainment, sports, politics, health, science and activism?

3.Connect Dutee Chand,Senior IPS Officer Satya Narayan Pradhan & Achyuta Samanta of Odisha?

4.Which is the first Odia feature film to be featured on Amazon Prime World Wide?

5.Which senior journalist resigned from the post of president of Delhi & Districts Cricket Association (DDCA),
citing his inability to continue amidst “various pulls and pressures” within the organisation?

6.Who will be the Chief Guest At India’s Republic Day Celebrations Next Year?

7.Which Magsaysay Prize winner for Public Service in 1996, a reformer as the Chief Election Commissioner recently died?

8.Which historical case judgement has come out on 9th Novemebr ending more than a century old dispute that has torn the social fabric of the nation?

9.Who is the first Indian to claim a T20I hat-trick?

10.Name the Travelogue by Puri Maharaja released by the CM Of Odisha recently?

Last Edition Answers:

1.Name the cyclone that has hit Odisha,West Bengal coastal & majorly Bangladesh recently forcing them to evacuate more than 18 lacs people?
Ans:Bulbul

2.Who is Priyanka Behera & why she is in news recently?
Ans:First Delivery Girl from Odisha.

3.Which 169 year old conflict has come to an end with the Supreme Court Verdict on 9th Nov,2019?
Ans:Ayodhya Verdict

4.Who is the new Special Resident Commissioner of Odisha Bhawan in New Delhi?
Ans:Ravi Kant

5.When is the World Urbanism Day celebrated?
Ans:8th Nov

6.During what specific period,Lord Jaganaath is adorned with Laxminarayan on the first day, followed by Bankachuda Bhesa, Tribikrama Bhesa,Laxminrusingha Bhesa
& Rajarajeswar Bhesa.
Ans:Panchuka Kartika

7.Which Family lost their SPG security & thus was news?
Ans:Gandhi Family(Rahul,Sonia & Priyanka G Vadra)

8.Who won the bid to host the 2023 Men’s Hockey World Cup?
Ans:India

9.Which Senior Judicial officer took oath as a permanent judge of the Orissa High Court last week?
Ans:Bibhu Prasad Routray

10. Who is the 5T Secy of Odisha Government?
Ans:VK Pandian

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.