Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

0
Reading Time: 3 minutes

There were no all correct entries for the Last Edition of the quiz contest.

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions in the “Sunday Quiz”.

Keep enhancing your knowledge and test your Current Affairs Quotient.

All participants will get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law(CLAT), IAS, OAS and other MBA examinations, this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by 11 pm on  September 7 at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1. Who from Odisha representing India won a Gold Medal in recently completed 45th Worldskills Competition held in Russia?

2. What is the objective of to be launched Gajabandhu Yojana by the state government?

3. Which celebrity is appointed as the “Happyness Ambassador”for Bhubaneswar’s Esplanade one mall?

4. Who won the Gold medal in the women’s 100m event at the 59th Interstate Senior Athletics Championships 2019?

5. Who is this Lata of Ranaghat became an internet sensation and went on to record songs with music director Himesh Reshammiya recently? Her which popular Hindi song rendition became popular.

6.How many nationalised banks we have after the merger of 10 Banks recevently?

7.Which Senior IPS officer from Odisha and DG of NDRF(National Disaster Response Force)along with commanndants Anupam Srivastava & Pradeep Srivastava won 25 Lakh during the Karmaveer special episode of Kaun Banega Crorepati?

8. Who was in news after having decided to quit from the services as the PS of honourable PM of India?

9. 19 lakh names were excluded from recently published final list of updated NRC in Assam.Expand NRC?

10.Which state received highest amount of central funds for afforestation from CAMPA(Compensatory Afforestation Fund Management & Planning Authority)?

Last Edition

  1. Which Two Sportsperson will be conferred with the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award for 2019?
    Ans: Para Athlete Deepa Malik & Wrestler Bajrang Punia

2. Amazon has opened it’s largest global campus & the only one Amazon owned building outside USA recently in which city?
Ans:Hyderabad

3. Which Indian actor is the world’s fourth highest paid actor as per Forbes Highest Paid Actor list 2019?
Ans: Akshay Kumar

4. Which Pakistani cricketer got married to an Indian girl amid tension between India & Pakistan recently?
Ans:Hasan Ali

5. What has turned day into night in Sao Paulo?
Ans:Amazon Forest Fire

6. What’s Odisha’s rank as per the Composite Water Management Index issued by Niti Aayog?
Ans:13

7. Name this Bollywood Music Director who recently died often referred to “Raag Pahadi” being his favourite. He won the National Film Award for Best Music Direction for Umrao Jaan.Identify him.
Ans: Khayyam

8. Which former Finance Minister of India passed away recently who as a lawyer had represented both Multi National Beverage companies
Pepsico & Coca-Cola in the past?
Ans:Arun Jaitley

9. Why did Netflix said sorry to Indian expat in Sharjah?
Ans:The Sacred Games 2 had the same number in their subtitles as the number of Gangster Isa,the expat uses the same number

10. Which company has launched in India the lightest 17-inch laptop & holds a Guinness World Records?
Ans: LG Gram 17

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.