Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

0
Reading Time: 2 minutes

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law(CLAT), IAS, OAS, other MBA examinations, this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by 9th Nov 2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Who has been selected for the prestigious Italian Gold Sand Art Award?

2.A Public Health Emergency was declared in which city last week due to pollution?

3.Which Odia Indian Economic Service(IES)officer as the Economic Adviser in the ministry of corporate affairs?

4.BCCI banned two Odisha cricketers for fudging their age.Who are they?

5.Who is the skipper of Indian Women Hockey Team?

6.Which plant near Rayagada in Odisha is facing nearest villager’s wrath & had clashes with police recently?

7.Who has extended it’s Rangoli Stamp scheme for the consumers after people went crazy about the Diwali Offer where one can collect 5 variants of stamps Jhumka,Flower,Diya,Lantern and Rangoli?

8.Why Israeli software Pegasus software was recently in news?

9.Which nation’s government pledged to invest 1 billion euros over the next five years on environmentally-friendly urban mobility in India?

10.Which company has agreed to buy Fitbit for USD 2.1 billion in a move giving the US tech giant an entry into the wearable technology space?

Last Edition Answers:

1.Which Odia IAS officer has been appointed as the first Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir?
Ans:Girish Chandra Murmu

2.Which business giant is going to brink back the yester year’s Swedish brand to India & relaunch it?
Ans:Reliance

3.He is the second Indian cricketer to become the president of BCCI,the only other person being the Maharaja of Vizianagaram?
Ans:Sourav Ganguly

4.Who is the Chairman of IPL(Indian Premier League)?
Ans:Brijesh Patel

5.Which Odia sportsperson won a Bronze at Asian Weightlifting Championship?
Ans:Jhili Dalabehera

6.Which Rourkela born former Odisha Ranji player recently declared retirement from cricket? (Under his capataincy East Zone won
lifted it’s first Duleep Trophy in 2011-12)
Ans:Nataraj Behera

7.Who is Vogue’s Sportsperson of the year 2019?
Ans:Dutee Chand

8.Which documentary has won the Special Jury mention in Film Critic’s Guild Award category at Mumbai Fil Festival?
Ans:”Shut Up Sona”

9.Which Odia Girl has become Second runners-up in Miss British Emoire contest in Sri Lanka recently?
Ans:Shefali Udgata

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.