Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

Reading Time: 3 minutes

There were no all correct entries for the Last Edition of the quiz contest.

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions in the “Sunday Quiz”.

Keep enhancing your knowledge and test your Current Affairs Quotient.

All participants will get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law(CLAT), IAS, OAS and other MBA examinations, this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by 11 pm on  September 13 to [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Who is awarded with the Sarala Puraskar for 2019?

2.Which “Cool Gift”was given by India to UN headquarters recently for reducing carbon footprint & promote sustainable energy?

3.Who is the chairman of ISRO?

4.The swooping curves of the emblem represent the undulations of desert dunes and the unbroken loop depicts the number eight – highlighting the eight stadiums that will host the World Cup matches – and the infinity symbol,
which reflects the interconnected nature of the event, according to tournament organisers.What are we talking about?

5.Jasprit Bumrah became the third Indian to have a Hat-Trick in test matches.Who were the other two?

6.Which Para Athelete recently won two Gold Medals in Singles & Doubles at the BWF Para-Badminton World championship?

7.Who is the First Odia to get an Arjuna Award?

8.Who took a double Hat-Trick last week against Newzealand ina T20 Match?

9.a schoolteacher-turned-guerrilla fighter who helped topple white colonial rule in Zimbabwe only to lead the country to the brink of economic ruin has died,Identify him.

10.Mumbai metro Rail services got recently the Make In India coaches added to its fleet.Who has manufactured them?

Last Edition Answers:-

1. Who from Odisha representing India won a Gold Medal in recently completed 45th Worldskills Competition held in Russia?
Ans: S ashwatha Narayan

2.What is the objective of to be launched Gajabandhu Yojana by the state government?
Ans:For the safety of Elephants

3.Which celebrity is appointed as the “Happyness Ambassador”for Bhubaneswar’s Esplanade one mall?
Ans:Ayushmann Khurrana

4.Who won the Gold medal in the women’s 100m event at the 59th Interstate Senior Athletics Championships 2019?
Ans: Dutee Chand

5.Who is this Lata of Ranaghat became an internet sensation and went on to record songs with music director Himesh Reshammiya
recently?Her which popular Hindi song rendition became popular.
Ans:Ranu Mondal,Ek Pyaar ka Nagma Hai

6.How many nationalised banks we have after the merger of 10 Banks recevently?
Ans:From 27 to only 10

7.Which Senior IPS officer from Odisha and DG of NDRF(National Disaster Response Force)along with commanndants Anupam Srivastava &
Pradeep Srivastava won 25 Lakh during the Karmaveer special episode of Kaun Banega Crorepati?
Ans: Satya Narayan Pradhan

8.Who was in news after having decided to quit from the services as the PS of honourable PM of India?
Ans:Nripendra Misra

9.19 Lacs names were excluded from recently published final list of updated NRC in Assam.Expand NRC?
Ans:National Register of Citizens

10.Which state received highest amount of central funds for afforestation from CAMPA(Compensatory Afforestation Fund Management & Planning Authority)?
Ans:Odisha

Comments

comments