Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

0
Reading Time: 3 minutes

The correct answer entries of last week are from Deepshikha Paul, Itishree Patra and Mihir Panigrahi.

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won’t be any prize money this edition onward, however the Quiz will continue. Keep enhancing your knowledge & test your Current Affairs quotient.

All the participants will get a free E-Book, which will be a compilation of questions of all the questions at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law (CLAT), IAS, OAS and other MBA examinations, this practice will help you do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by June 19, 11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

  1. Which temple is ranked Fifth in the list of 10 most visited historical monuments in the country in 2018-19 as per the Tourism ministry?

2. Which Indian Sprinter have joined PUMA Athletes Elite Club as a brand ambassador Last week?

3.Which Indian Sprinter is induscted as the first-ever Youth ambassador of UNICEF?

4.Which police station from Odisha is featured among the 10 best police stations in the country according to annual rankings of Police stations 2018?

5.Which ISL team is set to be renamed as Odisha FC?

6.Which dare devil IAF Wing commander is to be confered with a Vir Chakra?

7.Who won the Best Actor award in the recently completed 66th National Film Awards?

8.Who won the Best Director award in the recently completed 66th National Film Awards?

9.Who was the First Female Chief Minister of Delhi?

10.Why Ajay Bisaria is in news recently?

Last Edition Answers:

1.Which mobile game is recently in news whose main character sports a gunslinger moustache similar to that of Wing Commander Abhinandan Varthaman?
Who has introduced it?

Ans:Indian Air Force-A Cut Above, Indian Air Force

2.Geographical Indication no.612 & Certification no.345 has a special significance & proud moment for Odisha.What am I referring here?

Ans:Odisha Rasagola

3.Which Indian journalist won the Ramon Magsaysay award for the year 2019?

Ans:Ravish Kumar

4.A certain Amit Shukla received a notice from the Madhya Pradesh Police recently.Why?

Ans:The man who cancelled an order on zomato as the delivery guy was a non-Hindu & to whose controversial tweet,zomato replied,”Food doesn’t have a
religion”.

5.Which country allowed Women to hold a passport & those above 21 to travel abroad even without male consent last week?

Ans:Saudi Arabia

6.Which government announced free electricity upto 200 units last week?

Ans:Delhi

7.Which Indian Businessman often referred as India’s Coffee king commited suicide whose letter about income tax officials harrassment also went viral?

Ans:VG Siddhartha

8.Tigerland is a documentary by Oscar winning Filmmaker Ross Kauffman based on two famous conservationists to save the big Cat.Name them.

Ans:Kailash Sankhala (India),Pavel Fomenko(Russia)

9.Who will feature in Discovery’s top rated Programme “Man Vs Wild” on August 12th,2019 with celebrity host Bear Grylls?

Ans:Narendra Modi

10.Which Odia athelete won two medals in athletics event of the European Masters Game 2019 at Toronto?

Ans:Parbati Sethi

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.