Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

Reading Time: 3 minutes

There are no all correct answers entry for the Last Edition.

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won’t be any Prize Money this edition onward, however, the Quiz will continue. Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions, at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law (CLAT), IAS, OAS or MBA, this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”. Do send your answers by 11 pm on August 30, 2019 to [email protected]ail.com.

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which Two Sportsperson will be conferred with the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award for 2019?

2.Amazon has opened it’s largest global campus & the only one Amazon owned building outside USA recently in which city?

3.Which Indian actor is the world’s fourth highest paid actor as per Forbes Highest Paid Actor list 2019?

4.Which Pakistani cricketer got married to an Indian girl amid tension between India & Pakistan recently?

5.What has turned day into night in Sao Paulo?

6.What’s Odisha’s rank as per the Composite Water Management Index issued by NITI Aayog?

7.Which Bollywood Music Director, who recently died, often referred to “Raag Pahadi” as being his favourite? He won the National Film Award for Best Music Direction for Umrao Jaan.

8.Which former Union Finance Minister died recently? As a lawyer, he had represented both multinational beverage companies Pepsico & Coca-Cola in the past?

9.Why did Netflix say sorry to an Indian expat in Sharjah?

10.Which company has launched the lightest 17-inch laptop in India & holds a Guinness World Records?

Last Edition Answers:-

1.Which sports person from Odisha is going to get the Arjuna award?

Ans: Pramod Bhagat, para shuttler

2.This former India’s opening batsman was recently found hanging and had been the manager of Chennai Super Kings team during IPL for three years. He was also the owner of “VB Kanchi Veerans” team in Tamilnadu Premier League. Identify him.

Ans: VB Chandrasekhar

3.Who won the women’s 100m event at the Fifth Indian Grand Prix at Patiala?

Ans: Dutee Chand

4.Who became the leading run-scorer in a decade in international cricket?

Ans: Virat Kohli

5.Who is appointed as the new Chief Secretary of the state?

Ans: Asit Tripathy

6.Which Nari Shakti awardee and founding anchor of Doordarshan passed away?

Ans: Neelum Sharma

7.The Honourable PM of India announced a new post during his Independence Day speech. What are we talking about?

Ans: Chief of Defence Staff who will oversee the three wings of the Armed Forces

8.Reliance showcased its FTTH service at it’s AGM (Annual General Meeting). Expand FTTH.

Ans: Fiber-to-the-home

9. This Skoda India director is making news for his remarks about MG Hector as very Chinese in social media. Who is he?

Ans: Zac Hollis

10. Which smartphone owners could watch the much awaited Sacred Games-2 series a day earlier on 14 August before it went live on the 15th?

Ans: One Plus

Comments

comments